Kulturvandring i pilgrimernas spår

Fira Kulturarvshelgen och Vandringens dag med en spännande pilgrimsvandring från Lödöse museum till Alvhems Kungsgård! Du kommer bli guidad längs vägen och någonstans blir det en musik- och teaterupplevelse med kören Vivantes Voces från Ljudaborg Kulturförening.

Dagen inleds med en kort presentation av det nutida och framtida utvecklingsarbetet med pilgrimsleden i Ale och Lilla Edets kommun av projektledare Johan Norling och Eva Lejdbrandt, verksamhetschef för kultur och fritid i Lilla Edet.

Därefter tar fru Bäver och fru Kanel, Marie Jonasson-Schmidt och Liselotte Öhrling från Lödöse museum, dig tillbaka till medeltidens pilgrimsvandringar och du får uppleva hur det kunde gå till för 700 år sedan. Arkeolog och kultursamordnare Andreas Antelid från Ale kommun bidrar till upplevelsen genom att peka ut intressanta platser längs vägen.

Den guidade vandringen avslutas i Alvhem med en lätt förfriskning innan det är dags att vandra tillbaka till Lödöse på egen hand och i egen takt. Vandringen tur och retur är cirka 15 km lång.
Tid: Lördagen den 12:e september, kl.10.00
Plats: Lödöse, Museivägen 1, Lödöse museum, Ljudaborgs utomhusscen

Program:
10.00: Samling vid Ljudaborgs utomhusscen bakom Lödöse museum.
13.00-13.20: Avslutning i Alvhems Kungsgård, med en lätt förfriskning.
13.20-14.00: Lunch på egen bekostnad för de som vill, du kan ta med egen matsäck eller köpa mat på Ale Golfkrog.
14.00-16.00: Vandring tillbaka till Lödöse, vilken sker på egen hand och i egen takt.

Vandringen ställs in vid dåligt väder!

Anmälan/biljetter
Evenemanget är gratis, men det finns ett begränsat antal platser. Bokningslänk hittar du här (biljetter släpps inom kort). Var noga med att avboka om du får förhinder!